Solna Bilteknik
Kontakta oss: 08-735 71 00

Frågor och svar om Solna Bilteknik

Här har vi samlat de vanligaste frågor vi får om våra tjänster och produkter.
Hittar du inte svaret på din fråga så kan du alltid ringa oss på 08-735 71 00 eller maila till info@solnabilteknik.se

Det är en oberoende bilverkstad som inte är bunden till en särskild biltillverkare, utan är specialiserad på flertalet bilmärken. Hos oss får du stämpel i serviceboken och nybilsgarantin gäller precis som servicen var gjord på en auktoriserad verkstad.

Nej, eftersom Reco inte kontrollerar om personen har varit kund eller har en konkurrerande verksamhet. Därför rekommenderar vi Autobutler – Omdömen från faktiska kunder.

Som oberoende verkstad undviker vi den centralstyrning en märkesauktorisation eller kedjetillhörighet medför och kan därför själva prisförhandla direkt med producenterna av originalreservdelar. Genom att effektivisera våra arbetsprocesser och investera i nödvändig utrustning kan vi utföra allehanda arbeten till ett avsevärt mycket lägre pris och ändå få lönsamhet.

Det är flera faktorer som spelar in; kvalitén på delarna, vilka delar som byts och timkostnad. Vi erbjuder även en kamremsförsäkring om du väljer att göra kamremsbytet hos oss, läs mer om vår försäkring här.

Ja. Precis som på en märkesverkstad har vi tillgång till diagnossystem och diagnosverktyg för att läsa felkoder och kan utföra mjukvaru-uppdateringar.

Nej, men det kan innebära lite väntan när det är däckbytar säsong, därför rekommenderar vi att ni bokar en tid för hjulbytet.

Priset för en bilservice skiljer sig åt beroende på; bilmodell, ålder och hur långt bilen har gått. För att få veta vad det kostar för din bil gör en offertförfrågan här, så återkommer vi inom 24h.

Ja, vi stämplar i både fysiska serviceböcker och elektroniska serviceböcker. Dessa stämplar gäller precis som hos den auktoriserade märkesverkstaden.

Beroende på inlämningstid under dagen och typen av arbete som ska genomföras tar det olika lång tid för bilen att bli klar. Enklare typ av jobb, utförs under normala omständigheter samma dag. Men det finns en risk att det kan dröja till dagen efter innan din bil blir klar beroende på olika omständigheter. För större typer av jobb kan inlämningstiden bli betydligt längre och då ger vi så noggrann uppskattning som möjligt. Vi ringer alltid när bilen är klar. Har vi inte ringt eller skickat SMS är bilen inte klar.

Ja, en originaldel är av samma eller bättre kvalitet än den del som satt i bilen när den var ny. Biltillverkaren rekommenderar alltid en originalreservdel från just dem, men det som är viktigt för dig och din bil är att reservdelen har rätt kvalitet och inte vilket märke som står på kartongen. Solna Bilteknik köper reservdelar från samma leverantörer som levererar till biltillverkarna – men när du köper delarna från oss får du tre års garanti och lägre pris!

Ja. Vi följer biltillverkarens rekommendationer för hur servicen ska göras och vad som ska genomföras, samt använder delar av original kvalité eller bättre. Då gäller även dina nybilsgarantier.

Nej, området har grindar och är larmat efter stängning. Det finns därför ingen möjlighet att komma in på området efter öppettider eller möjlighet att lämna bil och nyckel.

Ja, vi har en prisgaranti som innebär att vi ger dig dubbla mellanskillnaden i prissänkning om du hittar ett billigare service- eller reparationsalternativ – till ordinarie pris – hos en märkesbunden verkstad, Meca eller Mekonomen. Fullständiga villkor finns här.