Solna Bilteknik AB – Oberoende märkesspecialist

Solna Bilteknik är den nya tidens serviceverkstad, en oberoende märkesspecialist, som ständigt håller en hög kvalité på service och reparationer samtidigt som priserna för våra kunder hålls nere. Solna Bilteknik är ett familjeföretag som har varit verksamma i nuvarande regi, sedan 2004. År 2013 flyttades verkstaden från Södra Långgatan i Solna till dess nuvarande plats på Löfströmsvägen 1, Sundbyberg. Verkstaden i Sundbyberg är på ca 4000 kvm och huserar ungefär en lika stor parkering. Till det har vi även en fristående tvätthall på ca 100-200 kvm. Vi har idag 23 stycken bil-lyftar varav 4 stycken av dessa klarar fordon upp till 5 ton.

Affärsidén hos Solna Bilteknik har alltid att gynna kunden. Intäkter från service och reservdelsförsäljning ska inte behöva innebära utgifter för till exempel onödigt lyxiga bilhallar. Solna Bilteknik är en serviceverkstad där vi erbjuder dig ett professionellt utfört arbete med premium-originalreservdelar. Genom att effektivisera våra arbetsprocesser och investera i nödvändig utrustning kan vi utföra allehanda arbeten till ett avsevärt mycket lägre pris och ändå få lönsamhet. Det är vad vi kallar för riktig service!

Solna Bilteknik har sedan starten 2004 utvecklats från en omsättning på 3 miljoner kronor per år till cirka 30 miljoner kronor per år och har nu utfört ca 126 000 arbeten (2017). Framgången har sin grund i vårt beslut att vara oberoende märkesspecialist. Genom oberoendet undviker vi den centralstyrning en märkesauktorisation eller kedjetillhörighet medför och kan därför själva prisförhandla direkt med producenterna av originalreservdelar. Oberoendet innebär även att vi fullt ut kan tillämpa vår egen prisfilosofi vilken bygger på att vi, genom minutiös organisation och effektivitet, kan serva fler kunder och därmed pressa ned priserna för dig som kund.

Verksamhetens ekonomiska överskott har under åren kontinuerligt investerats i förbättrad teknisk utrustning vilket medfört att Solna Bilteknik idag förfogar över branschens tekniskt mest avancerade testbana för digitala funktionskontroller.

Solna Bilteknik AB är miljöcertifierade enligt ISO 14001